Anmälningarna till Organic Beauty Awards 2021 rullar in för fullt men efter önskemål från flera varumärken kommer anmälningstiden att förlängas till den 20 oktober! Och vi ser gärna fler anmälningar i kategorierna: "Bästa Concealer", "Bästa Alko-handtvätt", "Bästa Kajal", "Bästa Made in Scandinavia" och "Bästa Ansiktsboost".
Läs hela inlägget »

Hallå där…. Marie Flodin chefredaktör för tidningen Hälsa som för tredje året samarbetar med Organic Beauty Awards.

Varför har tidningen Hälsa valt att fortsätta sitt  samarbete med Organic Beauty Awards?
– Därför att Organic Beauty Awards är Sveriges viktigaste skönhetstävling. Grön skönhet handlar ju lika mycket om insidan som utsidan – vilket är precis det tidningen Hälsa också står för. Och du vet väl att de skönhets- och hudvårdsprodukter vi presenterar i Hälsa ALLTID baseras på naturliga och ekologiska ingredienser?!
Varför tycker ni att det är viktigt att vara delaktiga i en grön skönhetstävling som Organic Beauty Awards?
– Vi på Hälsa vill göra vad vi kan för att hjälpa till att lyfta fram gröna skönhetsprodukter. Ju mer uppmärksamhet tävlingen får, desto fler får upp ögonen för ekologiska produkter. Och ökad efterfrågan sätter press på producenter av skönhet och hudvård. Vilket förstås är bra!
Vad har ni för förväntningar på er tävlingskategori ”Guldäpplet – Årets produkt”?
– Vi hoppas förstås att så många som möjligt anmäler sina produkter till den här kategorin. Och precis om föregående år ser vi fram emot att få kora en supernova bland alla stjärnor.
Vilka är de mest spännande trenderna inom grön skönhet och hudvård just nu?
– Med tanke på den vattenbrist världen står inför – och som redan drabbat många länder – tycker jag att det är väldigt spännande med ”waterless beauty”. Hållbarhet är ju något vi pratar om inom alla områden, och ”skin minimalism” är ett uttryck jag hör allt oftare: I stället för att använda en massa olika produkter väljer du ut några som du verkligen tycker om, som innehåller färre ingredienser som är skonsamma mot både miljön och dig själv. ”Less is more” även när det gäller skönhet och hudvård, helt enkelt! 
Den naturliga och ekologiska skönhetsbranschen växer både i Sverige och internationellt – varför tror ni att det går så bra just nu?
– Trenden är ju ekologisk och miljövänlig – eller det senaste är ju miljöpositiv. Greta Thunberg har hjälpt till att sätta miljön på agendan när det gäller allt från mat till resor, både i Sverige och internationellt. Frågan är: Vem blir skönheten och hudvårdens ”Greta Thunberg” i Sverige?
Vilka är dina egna tre bästa skönhetsfavoriter?
 – Eftersom jag har förmånen att hela tiden få prova nya skönhetsprodukter i mitt jobb är jag ganska ombytlig. Men mina favoriter just idag är Garnier BIO Soothing & Restoring Sleeping Oil med E-vitamin och organisk hampfröolja. Jag smörjer in ansikte och hals med den innan jag går och lägger mig och när jag vaknar är jag len som en babyrumpa i ansiktet. Rosenseriens djupt återfuktande Sheet Mask, svalkande och skön, är en favorit som alltid finns i mitt badrumsskåp. Min tredje favorit är en duschtvål, som funkar även att tvätta håret med. Det är sällan jag blir riktigt överraskad, men Body & Hair Soap från Moonsun Organic är undantaget som bekräftar regeln. Vi testade duschtvålar i Hälsa och jag är skeptisk till allt-i-ett-produkter, men den här håller verkligen vad den lovar! Håret blev minst lika mjukt som när jag använder mitt vanliga schampo. Praktisk att ha med i träningsväskan!
 

Läs hela inlägget »

Äntligen drar Organic Beauty Awards 2021 igång! Fram till och med den 15 oktober är anmälan öppen. Därefter börjar vår eminenta jury att testa och i mars 2021 presenteras de nominerade i årets 16 olika kategerierna.

Häng med på resan fram till den 7 maj när vinnarna koras, här på bloggen och i våra sociala medier!

Läs hela inlägget »

Årets Bästa Gröna Instagramprofil: Cecilia Ila Lassfolk @morotsliv
Framröstad av svenska folket: ”Med ett personligt tilltal driver Cecilia Ila Lassfolk @morotsliv med fokus på hälsa och välbefinnande. Här får hennes över 10 000 följare ta del av hållbara ”hacks” och hälsotips som illustreras av inspirerande bilder.”

Årets Nyhet i samarbete med Eco Life Scandinavia: URANG – Brightening Blue Oil Serum
Juryns motivering: "En fantastiskt lätt och fuktgivande produkt som får huden att stråla, och lyfter den till en ny nivå. Liten och lyxig flaska höjer helhetsintrycket.”

Årets Produkt i samarbete med tidningen Hälsa: Maria Åkerberg, Night Cream More
Framröstad av svenska folket: ”Det här är en näringsrik kräm som lugnar både huden och sinnet innan läggdags. Havtorn och svensk rapsolja är effektiva nattjobbare som ger sitt yttersta för att återfukta torr hud.”

Made in Sweden: KaliFlower Organics - Organic Body Balm Calendula
Juryns motivering: "Med denna body balm blir en torr och fnasig hud mjuk och smidig. Har en behaglig doft av lavendel och geranium samt välgörande och läkande ringblomma."

Bästa Herrprodukt: Esse Probiotic Skincare    Gel Cleanser
Juryns motivering: ”Med generöst lödder, fräsch rengöring och maskulina dofter av mynta och kryddor erbjuder den både en kickstart på dagen och en avslappning för natten.”

Bästa Munvård: Pure Skin Food – Dental Pulling Oil Black Cumin Lemon
Juryns motivering: ”Mun- och tandhälsa har blivit allt viktigare. Den här munvänliga produkten har på bästa sätt förenat den nya tidens hälsokunskap med örtlära från förr. Att gurgla munnen med oljan skapar en örtig och ny känsla i munnen. En favorit.”

Bästa Handkräm: Neal´s Yard Remedies – Frankincense Intense Hand Treatment Serum
Juryns motivering: "En mycket härlig handkräm som vårdar händerna, absorberas snabbt och lämnar en skön känsla på huden. Känns lyxig och har en smidig och fin design. Enkel att stoppa ner i handväskan."

Bästa Handtvål: Neal´s Yard Remedies – Garden Mint & Bergamot Hand Wash
Juryns motivering: "En tvål fullproppad med återfuktande örter som gör händerna lena och rena från smuts och damm utan att torka ut. Snygg pumpflaska i glas gör att den gärna får stå framme."

Bästa Ansiktsolja: Esse Probiotic Skincare – Repair Oil
Juryns motivering: ”Huden blir silkeslen och återfuktad med en ljuvlig citrusdoft, extra plus att den innehåller probiotika.”

Bästa Ansiktsmask: Evolve Organic Beauty – Radiant Glow Mask
Juryns motivering: ”En produkt med en stor dos av naturliga ingredienser så till den milda grad att den är ätbar. Dessutom snäll mot hyn och håller vad den lovar – radiant glow är resultatet av att använda den här masken!”.

Bästa Dagkräm: Tata Harper Skincare – Hyaluronic Gel Moisturizer
Juryns motivering: ”Med en ljuvlig fjäderlätt konsistens och ändå så återfuktande, och med en somrig doft är detta det perfekta sättet att starta dagen. Flaskans form och färg gör en glad vilket är ett extra plus!”

Årets Kroppskrubb: Patyka – Marine Crystals Revitalising Body Scrub
Juryns motivering: ”Havssalt tillsammans med vallmofrön peelar huden skonsamt, resultatet är en jättelen och mjuk hud. Enkelt att få spa-känsla hemma tack vare den underbara  doften.”

Bästa Bodybutter: Viridi Eco AB – Body Butter Cherry Blossom
Juryns motivering: ”En vän i både vinter och vår är denna rika kräm som mättar törstig hud och som gör ditt bad- eller sovrum lite vackrare.”

Bästa Läppvård: Bodybees – Bee Smooth Mint Juryns motivering: ”Så himla söt liten burk! Läpparna blir mjuka och resultat varar länge så man slipper smörja läpparna flera gånger om dagen – helt underbar!”

Bästa Rouge: Zuii Organic – Zuii Lip & Cheek, Helene
Juryns motivering: ”Med en underbar doft i en snygg förpackning ger denna lilla dosa dina bleka kinder fräschör och lyster i naturligt rosa.”

Bästa Mascara: Inika Organic – Long Lash Mascara
Juryns motivering: ”Fransarna blir fylliga och naturligt vårdande, förlängs och ögonen får en magisk lyster.”

Bästa Hårmask: BRUNS products – Hårmask nr 22 Juryns motivering: "En inpackning som ger håret kärlek från första stund. Fantastisk lyster och kluvna toppar är ett minne blott. Doften av bergamott piggar dessutom upp.

 

Läs hela inlägget »

För femte året i rad har de bästa naturliga och ekologiska skönhetsprodukterna korats i Organic Beauty Awards. Inklusive årets nya kategori Bästa Gröna Instagramprofil har totalt 17 vinnare utsetts. En av årets dubbelvinnare är det brittiska varumärket Neal’s Yard Remedies som kammade hem två förstapriser, från sina sju nominerade produkter. Sydafrikanska Esse Probiotic Skincare blev också vinnare i två klasser.

Organic Beauty Awards är Sveriges första pris inom hållbar ekologisk skönhet och drivs av den ideella branschorganisationen NOC Sweden. I år arrangeras tävlingen för femte året i rad, och intresset har varit stort, drygt 200 produkter deltog i tävlingen och nu har vinnarna i samtliga 17 tävlingskategorier korats.

I 15 tävlingskategorier har en namnkunnig OBA-jury testat, utvärderat och utsett vinnarna, under ledning av eko-makeup-artisten Catherine Dichy.

– Vi är så glada för att flera av årets nykomlingar också blev vinnare. I en av årets nya kategorier Made in Sweden, där vi vill lyfta fram och hylla de småskaliga svenska varumärken som driver den svenska skönhetsbranschen framåt, knep till exempel nykomlingen Kaliflower första platsen, säger Catherine Dichy, juryordförande.

I två av årets kategorier har svenska folket varit med och röstat fram sina favoriter: Vinnaren i kategorin Årets Produkt – Guldäpplet, som genomförs i samarbete med tidningen Hälsa, blev Maria Åkerbergs Night Cream More. Och i kategorin Bästa Gröna Instagramprofil röstade svenska folket fram Cecilia Ila Lassfolk som driver det populära Instagramkontot @morotsliv till vinnare.

– Det märks att intresset för grön skönhet växer i Sverige. Rekordmånga svenskar har varit med och röstat fram sina favoriter i årets tävling. Att både etablerade och nya varumärken inom segmentet växer och tar för sig i tävlingen visar också att efterfrågan på ekologiska skönhetsprodukter ökar, säger Annelie Stenling, marknadschef på Naturligt Snygg och medverkande i projektgruppen för Organic Beauty Awards.
Alla vinnarna hittar du här!

Läs hela inlägget »

Var med och rösta fram vinnaren av Årets Produkt 2020!

15 av Organic Beuayt Awards 16 kategorier utses av juryn. Den sista och mest prestigefulla kategorin, Årets Produkt som för andra året sponsras av tidningen Hälsa, utses dels av en jury från tidningen Hälsa, dels av allmänheten som röstar fram vinnaren bland de 17 nominerade produkterna. Omröstningen av Årets Produkt startar den 23 mars och pågår fram till den 10 april. Rösta här!

Läs hela inlägget »

Nu drar det ihop sig till slutspurt i Sveriges viktigaste skönhetstävling: Organic Beauty Awards 2020. Idag presenteras samtliga nominerade produkter i de 16 tävlingskategorierna, samtidigt drar omröstningen av Årets Produkt 2020 igång.

Organic Beauty Awards är Sveriges första pris inom hållbar ekologisk skönhet och drivs av den ideella branschorganisationen NOC Sweden. I år arrangeras tävlingen för fjärde året i rad, och intresset har varit stort, över 210 produkter anmäldes till tävlingen. Idag står det klart vilka produkter som klarat juryns hårda granskning och tester, och som har blivit nominerade i de 16 tävlingskategorierna.

– Att få vara en del av juryn har varit både roligt och viktigt, dels  att få träffa alla härliga människor, dels att få vara med och sprida bra och naturlig hudvård både för oss människor och vår hälsa som miljön. Att det är hållbart i alla lägen, från förpackning, till innehåll och användarvänlighet, säger Johanna Bjurström som är jurymedlem för andra året.
 
– Framtidens hudvård? Vi tittar just nu mycket på innehållet. Jag tror vi kommer se över förpackning snart. Hur kan de bli hållbarare eller enklare att använda. Ser fram emot nya innovationer, säger trendspanaren Stefan Nilsson som varit med i årets herrjury.
 
Den sista och mest prestigefulla kategorin, Årets Produkt som i år sponsras av tidningen Hälsa, utses dels av en jury från tidningen Hälsa, dels av allmänheten som röstar fram vinnaren bland de 17 nominerade produkterna. Omröstningen av Årets Produkt startar den 23 mars och pågår fram till den 10 april.

Omröstningen sker här: Årets produkt 

Alla nominerade produkter i Organic Beauty Awards 2020!
Bästa Ansiktsolja
·      Kora Organics                            Noni Glow Face Oil
·      Neven Body Care                      Rejuvenate face oil
·      Neal´s Yard Remedies            Rejuvenating Frankincense Oil
·      Esse Probiotic Skincare         Repair Oil
         
Bästa Handkräm
·      Esse Probiotic Skincare           Esse Hand Cream
·      Neal´s Yard Remedies              Frankincense Intense Hand Treatment Serum
·      Le Chateau du Bois                    Nourishing and Protective Hand Cream
·      Edible Beauty                               Precious Sea Hand Saviour Hand Cream
 
Bästa Mascara
·      Estelle & Thild                             BioMineral Long Lash Mascara
·      Inika Organic                               Curlvy Lash Mascara
·      Inika Organic                               Long Lash Mascara
·      Zuii Organic                                  Maxi Lash Mascara
 
Bästa Bodybutter 
·      Viridi Eco AB                                Body Butter Cherry Blossom
·      Whamisa                                      Organic Fruits Body Butter
·      Estelle & Thild                            Vanilla Tangerine Nourishing Body Butter
·      Weleda                                          Weleda Skin Food Body Butter
 
Årets Nyhet i samarbete med Eco Life Scandinavia
·      Urang                                              Brightening Blue Oil Serum
·      Dharmazone                                ECO All Over Miracle Butter
·      Rahua                                             Rahua Hydration Detangler + UV Barrier
·      Juice Beauty                                Signal Peptides Firming Serum
 
Bästa Dagkräm
·      Maria Åkerberg                            Face Protection
·      Neal´s Yard Remedies              Frankincense Intense Age-Defying Cream
·      Tata Harper Skincare                Hyaluronic Gel Moisturizer
·      Dr Hauschka                                 Rose Day Cream
 
Bästa Hårmask
·      Rosenserien                                 Conditioner with Argan Oil
·      Unique Haircare                         Curly Styling Cream
·      Bruns products                           Hårmask nr 22
·      Neal´s Yard Remedies              Rosemary & Cedarwood Hair Treatment
 
Bästa Handtvål
·      Loelle Organic Beauty              African Black Soap Bar
·      Neal´s Yard Remedies              Garden Mint & Bergamot Hand Wash
·      Tvåla & Tvaga                               Härlig
·      Maria Åkerberg                            Liquid Soap Lime
 
Bästa Ansiktsmask
·      Kora Organics                              Noni Glow Sleeping Mask
·      Evolve Organic Beauty             Radiant Glow Mask
·      Marina Miracle                             Shea Hydration Mask
·      Neal´s Yard Remedies              Wild Rose Beauty Balm
 
Bästa Made in Sweden
·      Bruns products                            Balsam nr 03
·      Tvåla & Tvaga                               Fantastisk
·      KaliFlower Organics                  Organic Body Balm Calendula
·      Wise organic beauty                  Wise eye creme pomegranat
 
Bästa Läppvård
·      KaliFlower Organics AB           Avocado Calendula Organic Lip Balm – Mynta
·      Bodybees                                     Bee Smooth Mint
·      Inika Organic                               Certified Organic Lip Serum
·      Rosenserien                                Lip Balm lavender

Bästa Kroppsskrubb
·      Rosenserien                               Body Scrub Litsea Cubeba
·      Estelle & Thild                           Citrus Menthe Renewing Body Scrub
·      Patyka                                          Marine Crystals Revitalising Body Scrub
·      Eco By Sonya Driver                Pink Himalayan Salt Scrub

Bästa Herrprodukt
·      Esse Probiotic Skincare          Gel Cleanser
·      Viridi Eco                                      Pure Nature Swedish Beard Oil
·      Marina Miracle                           Reload Night Serum
·      Neal´s Yard Remedies            Age Defying Moisturiser for Men
 
Bästa Rouge
·      Estelle & Thild                              BioMineral Fresh Glow Satin Blush Dusty Rose
·      Alima Pure                                    Satin Matte Blush Pink
·      Zuii Organic                                  Zuii Lip & Cheek, Helene
·      Zao organic makeup                 Kompakt rouge


Bästa Munvård
 ·    Urtekram                                      Aloe Vera Toothpaste
·     My White Secret                         Day & Night whitening toothpaste
 ·    Pure Skin Food                           Dental Pulling Oil Black cumin Lemon
 ·    Hydrophil                                     Herbal mouth oil

Läs hela inlägget »

För femte året i rad uppmärksammar Organic Beauty Awards gröna skönhetsprodukter som är effektiva, bra för användarens hälsa och välmående, schysst framställda och bra för planeten. Nu öppnar omröstningen i årets nya kategori Årets Gröna skönhetsprofil på Instagram 2020.
 
Nu har topp 15 nominerats i kategorin Årets Gröna skönhetsprofil och du kan vara med och rösta fram din favorit. Alla som röstar är med och tävlar om två hudvårdskit till ett värde av
1 100 kronor/styck. Missa inte att se din instagramfavorit som vinnare den 24 april när prisutdelningen av Organic Beauty Awards 2020 sker. Omröstningen är öppen till och med den 24 mars!

Nu är röstningen avslutat och den 24 april presenteras vinnaren i samband med att alla vinnare i Organic Beauty Awards 2020 presenteras!
 
Och de nominerade är:
@OrganicBeautyReviews
@Schysst_Va
@EmmiSnicker
@EkoSkönhet
@Erikas_Lilla_Goda
@Åsa_Elmgren_Makeup
@ LaVieEstBelleBeauty
@GreenBeautyChoices
@JohannaBjurström
@LindaOhloves
@Naturlighet
@EcoByAnna
@Hannah.Sjöström
@Morotsliv
@OrganicBeautyBlogger
 
Vi tackar för alla bidrag som skickats in och är så glada över att se så många inspirerande instagramkonton inom kategorin Green Beauty.
 
Årets 17 kategorier i Organic Beauty Awards 2020 är:

Ansikte: Bästa Läppvård, Bästa Ansiktsmask, Bästa Dagkräm, Bästa Ansiktsolja
Kropp: Bästa Handkräm, Bästa Handtvål, Bästa Body butter, Bästa Kroppsskrubb
Make-up: Bästa Rouge, Bästa Mascara
Hår: Bästa Hårmask/inpackning
Övriga: Bästa  Mun-/tandvård, Årets nyhet (i samarbete med tidningen Hälsa), Årets produkt (i samarbete med Eco Life Scandinavia), Årets Bästa Herr produkt, Made in Sweden och Årets Gröna skönhetsprofil på Instagram. Vinnarna utses den 24 april!

Läs hela inlägget »
Organic Beuaty Awards arrangeras av NOC Sweden – en ideell förening och branschorganisation för alla som vill att naturlig, ekologisk hud- och skönhetsvård ska bli det självklara valet för den svenska hudvårdskonsumenten - för effektiviteten, för hälsan, och för vår miljö. Nu lanserar NOC Sweden sin nya logga!
Läs hela inlägget »