Organic Beuaty Awards arrangeras av NOC Sweden – en ideell förening och branschorganisation för alla som vill att naturlig, ekologisk hud- och skönhetsvård ska bli det självklara valet för den svenska hudvårdskonsumenten - för effektiviteten, för hälsan, och för vår miljö. Nu lanserar NOC Sweden sin nya logga!
Läs hela inlägget »

För femte året i rad uppmärksammar Organic Beauty Awards gröna skönhetsprodukter som är effektiva, bra för användarens hälsa och välmående, schysst framställda och bra för planeten. Nu öppnar nomineringen till nya kategorin: Årets Bästa Gröna skönhetskonto på Instagram 2020.

Kategorin Årets Bästa Gröna skönhetskonto på Instagram är öppen för alla: privatpersoner, företag, svenska och internationella konton. Nomineringen är kostnadsfri och man får nominera sig själv eller andra. Utifrån de nominerade bidragen utser tävlingsledningen topp tio som presenteras i början av mars och av dessa görs en omröstning som är öppen för alla.

Här kan du nominera din favorit. Det går bra att nominera flera konton. Nomineringen stänger 17:e februari 2020.

Läs hela inlägget »

Eco Life Scandinavia (fd Natural Products Scandinavia) – den största nordiska fackmässan för grön skönhet, hälsa, livsmedel och hållbara produkter – presenterade tillsammans med den svenska branschorganisationen NOC Sweden, eko-skönhetsbranschens största profiler under parollen ‘Who’s Who in Green Beauty Scandinavia’.

Resultaten offentliggjordes den 14:e november 2019 på scen i ‘Natural Beauty Theatre’. Kandidaterna nominerades av branschen och listan togs fram av en branschjury. Initiativet syftar till att uppmärksamma det hårda arbete och den hängivenhet som branschens mest begåvade individer visat, och som därigenom format allmänhetens bild av naturliga och ekologiska skönhetsprodukter både inom och utanför Skandinavien.
I årets tio i topp lista hittar vi fyra profiler från Sverige där Agneta Elmgård, skönhetsbloggare och journalist på Aftonbladet, kom på andra plats över de mest inflytelserika personerna inom Green Beauty i Skandinavien 2019 efter vinnaren, danska Andrea Elisabeth Rudolph, grundare och vd för Rudolph Care.

– Jag känner mig lite av en vinnare eftersom jag var den högst rankade personen från Sverige på listan. Jag är också en av de få personerna som juryn valt som inte är knuten till ett varumärke eftersom jag är en oberoende journalist. Det är en viktig signal till branschen när det gäller trovärdighet, säger Agneta Elmgård.
De nominerade kommer från hela Norden, med olika kvalifikationer där den gemensamma nämnaren är att de verkar inom eko-skönhetsbranschen.

– Juryarbetet var inte helt lätt, men eftersom vi hade ett antal kriterier till hjälp och att juryn bestod av representanter från flera länder känns det som att det blev en rättvis tio i topp lista, säger Susanne Hovenäs projektledare för NOC Sweden, som medverkande i juryn.
2019 års topp-10 i ‘Who’s Who in Green Beauty Scandinavia’ är:

1. Andrea Elisabeth Rudolph – grundare och vd Rudolph Care, Danmark
2. Agneta Elmgård – skönhetsbloggare och journalist Aftonbladet, Sverige
3. Pernilla Rönnberg – grundare och vd Estelle & Thild, Sverige
4. Anne Frolund – vd Reanne Aps, Danmark
5. Linda Pop Pedersen – ägare av Pure Shop Aps, Danmark
6. Diana Carey – vd & agare, NatureSource, Danmark
7. Tanja Gregersen & Tine Svendsen – medgrundare, Miild AS, Danmark
8. Emma Bergqvist – grundare och ägare av Tree of Brand, Sverige
9. Hannah Sjöström – Naturligt Snygg, Sverige
10. Susanne Schou – vice vd Helsam A/S, Danmark

Läs hela inlägget »
Tomten kommer tidigt i år! Svara på en enkel fråga nedan och du kan vinna ett hemligt paket med naturliga skönhetsprodukter som kommer hem till dig lagom till julafton!

2020 är det femte året i rad som Organic Beauty Awards går av stapeln, men vilken organisation är det som arrangerar tävlingen?

1. NOC Sweden (Natural Organic Cosmetic Sweden)
X. Svensk Egenvård
2. KoHF (Kosmetik- och hygienföretagen Branschorganisationen)

Vinnaren dras den 13 december!
Läs hela inlägget »

Intresset för ekologisk och naturlig skönhet växer så det knakar, och det syns inte minst på alla anmälningar till Organic Beauty Awards 2020. I årets upplaga av Sveriges viktigaste branschtävling för skönhet och hudvård har 79 varumärken anmäldt över 223 produkter.

Målet med Organic Beauty Awards är att fler svenska ska upptäcka hur effektiva naturliga och ekologiska hud- och skönhetsprodukter kan vara. Förhoppningsvis hjälper OBA folk att våga testa nya produkter. Bland de tävlande produkterna i OBA finns många varumärken som inte alltid syns i butikshyllorna. Vinnarna koras den 24 april 2020 i samband med ett jubileumsevent då tävlingen fyller 5 år!

– Det är otroligt roligt att se hur tävlingen har vuxit och med det intresset för naturlig, ekologisk hudvård. Att vi har så många deltagare och så stort intresse kunde jag aldrig tro när idén formades för nu nästan 6 år sedan eller ens när första omgången gick av stapeln för drygt 4 år sedan. Det är ett tecken på att fler och fler förstår vad som är både effektivt och hälsosamt för huden och samtidigt bra för naturen. Vi som organiserar Organic Beauty Awards ser verkligen fram emot årets jubileumsomgång som blir något alldeles extra, säger Henrik Olténg grundaren av NOC Sweden.  

Läs hela inlägget »
Etiketter: nyheter

Nu är det dags att presentera juryn för Sveriges viktigaste skönhetstävling – Organic Beauty Awards 2020. Bland de 25 jurymedlemmarna återfinns entreprenörer, branschfolk och kändisar som brinner för eko och hållbarhet.

Tillsammans med kvalitets- och hållbarhetsgranskare utser juryn de allra bästa naturliga och ekologiska skönhetsprodukter som finns på marknaden.  Vi är stolta och glada för dessa engagerade stjärnor som vill vara med, bedöma och kora vinnarna årets bästa naturliga och ekologiska skönhetsprodukter.

Drygt hälften av årets medlemmar var med i fjol och det är en medveten strategi från tävlingsledningens sida att jurymedlemmar byts ut efter två år för att sprida engagemanget och få fler ambassadörer för tävlingen. Bland nykomlingarna ser vi bland annat Rickard Söderberg, Therese Alshammar, Linda Öhrstöm (som suttit med innan) och Kaja Kokko.
Alla jurymedlemmar hittar du här!

Läs hela inlägget »
Etiketter: nyhet juryn

Anmälan till årets tävling förlängs till 12 oktober!

Anmälan till Organic Beauty Awards 2020 pågår och över 100 anmälningar har hittills inkommit!
Efter önskemål har vi valt att förlänga anmälan till den 12 oktober. Missa inte att vara med i Sveriges viktigaste skönhetstävling! All information och anmälningsformulär hittar ni här!
Vi ser gärna fler anmälningar i kategorierna: "Bästa Hårmask", "Bästa Rouge", "Bästa Mascara", "Bästa Läppvård" och nya kategorin "Bästa Munvård".

Nytt för i år: 

  • Vi hälsar några nya jurymedlemmar välkomna: Rickard Söderberg, Therese Alshammar, Linda Öhrström, Katja Kokko, Johanna Stål och Tito Frez m.fl.
  • Årets kategorier
  • Fortsatt samarbete med tidningen Hälsa där vinnaren av "Guldäpplet - Årets Produkt" får annons i Hälsa (värde 39 000 SEK).
  • Vinnaren av "Årets Nyhet" vinner monter på Eco Life Scandinavia 2020.

Organic Beauty Awards – Sveriges viktigaste skönhetstävling fyller 5 år!

Organic Beauty Awards är en utmärkelse som vill få fler att upptäcka och använda naturliga och ekologiska skönhetsprodukter. Nu är anmälan till 2020 års tävling i full gång!
Det är femte året i rad som Organic Beauty Awards uppmärksammar skönhetsprodukter som är effektiva, bra för användarens hälsa och välmående, schysst framställda och bra för planeten. Nu har anmälan till de 16 olika kategorierna startat och är öppen till och med den 1 oktober.
 
–      Tidigare år har över 250 produkter varit med och tävlat om en plats i toppen och med en av årets nya kategorier ”Made in Sweden” hoppas vi att ännu fler svenska, även hantverksmässiga och småskaliga, företag ska hitta till tävlingen, säger Henrik Olténg som sitter med i projektgruppen för Organic Beauty Awards.  
 
Organic Beauty Awards är den enda helt oberoende branschtävlingen för skönhet och hårvård i Sverige då tävlingen är öppen för både svenska och utländska varumärken, både medlemmar i NOC Sweden och märken som inte är medlemmar.
 
Baskriteriet för deltagande är att produkten är certifierad med en märkning som garanterar att produkten uppfyller kriterier för naturligt och ekologiskt, eller håller motsvarande kvalitet. Sedan bedömer och nominerar en handplockad jury produkterna som håller högsta nivå.  
 
Årets kategorier är:
Ansikte: Bästa Läppvård, Bästa Ansiktsmask, Bästa Dagkräm, Bästa Ansiktsolja
Kropp: Bästa Handkräm, Bästa Handtvål, Bästa Body butter, Bästa Kroppsskrubb
Make-up: Bästa Rouge, Bästa Mascara
Hår: Bästa Hårmask/inpackning
Övriga: Bästa  Mun-/tandvård, Årets nyhet (i samarbete med tidningen Hälsa), Årets produkt (i samarbete med Eco Life Scandinavia), Årets Bästa Herr produkt och Made in Sweden.
 
 
Vinnarna koras den 24 april 2020 och prisutdelningen sker i samband med ett jubileumsevent.

Vem blir Who's Who 2019?

Dags att nominera till Who's Who in Green Beauty Scandinavia!
 
Nu öppnar Eco Life Scandinavia nomineringen till "Who's Who in Green Beauty Scandinavia" i samarbete med NOC Sweden där Susanne Hovenäs är en del av juryn.
 
”Who’s Who” vill lyfta fram de personer som med sitt engagemang har bidragit till att forma hur 'grön skönhet' ser ut idag i Skandinavien. Vinnarna kommer att tillkännages och firas den 13 november i Natural Beauty Theatre på Eco Life Scandinavia med Tony Irving som värd.
 
Alla är välkomna att nominera någon som man tycker förtjänar denna uppmärksamhet och det sker via ett online-formulär på www.ecolifeshow.com/whos-who-in-green-beauty-scandinavia. Här finns  också mer info om utmärkelsen.
 
Den 27 september 2019 är sista dagen att nominera.
 
”Who's Who vill uppmärksamma de som gör en positiv skillnad i den gröna skönhetsvärlden. Det är de som utmanar och inspirerar alla omkring dem att verka för en mer grön skönhetsbransch i den skandinaviska regionen vilket i slutändan påverkar planeten positivt", säger Dominic Roberjot, utgivare av Natural Beauty News och Natural Products News (UK), och är en del av årets jury.

Nu har ANMÄLAN TILL 2020-års ORGANIC BEAUTY AWARDS öppnat!

Den 16 september öppnade anmälningarna till Organic Beauty Awards 2020. I år fyller tävlingen fem år och det firar vi bland annat med den nya kategorin Made in Sweden. Här vill vi lyfta fram alla de småskaliga svenska företag som verkar i den gröna skönhetsbranschen. Kravet är att produktionen av produkter sker i Sverige (ingredienser kan komma från andra länder). 

Årets kategorier är: 

Ansikte: Läppvård, Ansiktsmask, Dagkräm, Ansiktsolja
Kropp: Handkräm, Handtvål, Body butter, Kroppsskrubb 
Make-up: Rouge, Mascara 
Hår: Hårmask/inpackning
Övriga: Mun-/tandvård, Årets nyhet (i samarbete med Eco Life Scandinavia), Årets produkt (i samarbete med tidningen Hälsa), Bästa Herrprodukt  och Made in Sweden.

Vi har även i år glädjen att presentera en namnkunnig jury där vi bland annat ser Therese Alshammar, Richard Söderberg och Blossom Tainton! Inom kort kommer mer info om alla årets jurymedlemmar!