Årets Bästa Gröna Instagramprofil: Cecilia Ila Lassfolk @morotsliv
Framröstad av svenska folket: ”Med ett personligt tilltal driver Cecilia Ila Lassfolk @morotsliv med fokus på hälsa och välbefinnande. Här får hennes över 10 000 följare ta del av hållbara ”hacks” och hälsotips som illustreras av inspirerande bilder.”

Årets Nyhet i samarbete med Eco Life Scandinavia: URANG – Brightening Blue Oil Serum
Juryns motivering: "En fantastiskt lätt och fuktgivande produkt som får huden att stråla, och lyfter den till en ny nivå. Liten och lyxig flaska höjer helhetsintrycket.”

Årets Produkt i samarbete med tidningen Hälsa: Maria Åkerberg, Night Cream More
Framröstad av svenska folket: ”Det här är en näringsrik kräm som lugnar både huden och sinnet innan läggdags. Havtorn och svensk rapsolja är effektiva nattjobbare som ger sitt yttersta för att återfukta torr hud.”

Made in Sweden: KaliFlower Organics - Organic Body Balm Calendula
Juryns motivering: "Med denna body balm blir en torr och fnasig hud mjuk och smidig. Har en behaglig doft av lavendel och geranium samt välgörande och läkande ringblomma."

Bästa Herrprodukt: Esse Probiotic Skincare    Gel Cleanser
Juryns motivering: ”Med generöst lödder, fräsch rengöring och maskulina dofter av mynta och kryddor erbjuder den både en kickstart på dagen och en avslappning för natten.”

Bästa Munvård: Pure Skin Food – Dental Pulling Oil Black Cumin Lemon
Juryns motivering: ”Mun- och tandhälsa har blivit allt viktigare. Den här munvänliga produkten har på bästa sätt förenat den nya tidens hälsokunskap med örtlära från förr. Att gurgla munnen med oljan skapar en örtig och ny känsla i munnen. En favorit.”

Bästa Handkräm: Neal´s Yard Remedies – Frankincense Intense Hand Treatment Serum
Juryns motivering: "En mycket härlig handkräm som vårdar händerna, absorberas snabbt och lämnar en skön känsla på huden. Känns lyxig och har en smidig och fin design. Enkel att stoppa ner i handväskan."

Bästa Handtvål: Neal´s Yard Remedies – Garden Mint & Bergamot Hand Wash
Juryns motivering: "En tvål fullproppad med återfuktande örter som gör händerna lena och rena från smuts och damm utan att torka ut. Snygg pumpflaska i glas gör att den gärna får stå framme."

Bästa Ansiktsolja: Esse Probiotic Skincare – Repair Oil
Juryns motivering: ”Huden blir silkeslen och återfuktad med en ljuvlig citrusdoft, extra plus att den innehåller probiotika.”

Bästa Ansiktsmask: Evolve Organic Beauty – Radiant Glow Mask
Juryns motivering: ”En produkt med en stor dos av naturliga ingredienser så till den milda grad att den är ätbar. Dessutom snäll mot hyn och håller vad den lovar – radiant glow är resultatet av att använda den här masken!”.

Bästa Dagkräm: Tata Harper Skincare – Hyaluronic Gel Moisturizer
Juryns motivering: ”Med en ljuvlig fjäderlätt konsistens och ändå så återfuktande, och med en somrig doft är detta det perfekta sättet att starta dagen. Flaskans form och färg gör en glad vilket är ett extra plus!”

Årets Kroppskrubb: Patyka – Marine Crystals Revitalising Body Scrub
Juryns motivering: ”Havssalt tillsammans med vallmofrön peelar huden skonsamt, resultatet är en jättelen och mjuk hud. Enkelt att få spa-känsla hemma tack vare den underbara  doften.”

Bästa Bodybutter: Viridi Eco AB – Body Butter Cherry Blossom
Juryns motivering: ”En vän i både vinter och vår är denna rika kräm som mättar törstig hud och som gör ditt bad- eller sovrum lite vackrare.”

Bästa Läppvård: Bodybees – Bee Smooth Mint Juryns motivering: ”Så himla söt liten burk! Läpparna blir mjuka och resultat varar länge så man slipper smörja läpparna flera gånger om dagen – helt underbar!”

Bästa Rouge: Zuii Organic – Zuii Lip & Cheek, Helene
Juryns motivering: ”Med en underbar doft i en snygg förpackning ger denna lilla dosa dina bleka kinder fräschör och lyster i naturligt rosa.”

Bästa Mascara: Inika Organic – Long Lash Mascara
Juryns motivering: ”Fransarna blir fylliga och naturligt vårdande, förlängs och ögonen får en magisk lyster.”

Bästa Hårmask: BRUNS products – Hårmask nr 22 Juryns motivering: "En inpackning som ger håret kärlek från första stund. Fantastisk lyster och kluvna toppar är ett minne blott. Doften av bergamott piggar dessutom upp.

 

Läs hela inlägget »

För femte året i rad har de bästa naturliga och ekologiska skönhetsprodukterna korats i Organic Beauty Awards. Inklusive årets nya kategori Bästa Gröna Instagramprofil har totalt 17 vinnare utsetts. En av årets dubbelvinnare är det brittiska varumärket Neal’s Yard Remedies som kammade hem två förstapriser, från sina sju nominerade produkter. Sydafrikanska Esse Probiotic Skincare blev också vinnare i två klasser.

Organic Beauty Awards är Sveriges första pris inom hållbar ekologisk skönhet och drivs av den ideella branschorganisationen NOC Sweden. I år arrangeras tävlingen för femte året i rad, och intresset har varit stort, drygt 200 produkter deltog i tävlingen och nu har vinnarna i samtliga 17 tävlingskategorier korats.

I 15 tävlingskategorier har en namnkunnig OBA-jury testat, utvärderat och utsett vinnarna, under ledning av eko-makeup-artisten Catherine Dichy.

– Vi är så glada för att flera av årets nykomlingar också blev vinnare. I en av årets nya kategorier Made in Sweden, där vi vill lyfta fram och hylla de småskaliga svenska varumärken som driver den svenska skönhetsbranschen framåt, knep till exempel nykomlingen Kaliflower första platsen, säger Catherine Dichy, juryordförande.

I två av årets kategorier har svenska folket varit med och röstat fram sina favoriter: Vinnaren i kategorin Årets Produkt – Guldäpplet, som genomförs i samarbete med tidningen Hälsa, blev Maria Åkerbergs Night Cream More. Och i kategorin Bästa Gröna Instagramprofil röstade svenska folket fram Cecilia Ila Lassfolk som driver det populära Instagramkontot @morotsliv till vinnare.

– Det märks att intresset för grön skönhet växer i Sverige. Rekordmånga svenskar har varit med och röstat fram sina favoriter i årets tävling. Att både etablerade och nya varumärken inom segmentet växer och tar för sig i tävlingen visar också att efterfrågan på ekologiska skönhetsprodukter ökar, säger Annelie Stenling, marknadschef på Naturligt Snygg och medverkande i projektgruppen för Organic Beauty Awards.
Alla vinnarna hittar du här!

Läs hela inlägget »

Var med och rösta fram vinnaren av Årets Produkt 2020!

15 av Organic Beuayt Awards 16 kategorier utses av juryn. Den sista och mest prestigefulla kategorin, Årets Produkt som för andra året sponsras av tidningen Hälsa, utses dels av en jury från tidningen Hälsa, dels av allmänheten som röstar fram vinnaren bland de 17 nominerade produkterna. Omröstningen av Årets Produkt startar den 23 mars och pågår fram till den 10 april. Rösta här!

Läs hela inlägget »

Nu drar det ihop sig till slutspurt i Sveriges viktigaste skönhetstävling: Organic Beauty Awards 2020. Idag presenteras samtliga nominerade produkter i de 16 tävlingskategorierna, samtidigt drar omröstningen av Årets Produkt 2020 igång.

Organic Beauty Awards är Sveriges första pris inom hållbar ekologisk skönhet och drivs av den ideella branschorganisationen NOC Sweden. I år arrangeras tävlingen för fjärde året i rad, och intresset har varit stort, över 210 produkter anmäldes till tävlingen. Idag står det klart vilka produkter som klarat juryns hårda granskning och tester, och som har blivit nominerade i de 16 tävlingskategorierna.

– Att få vara en del av juryn har varit både roligt och viktigt, dels  att få träffa alla härliga människor, dels att få vara med och sprida bra och naturlig hudvård både för oss människor och vår hälsa som miljön. Att det är hållbart i alla lägen, från förpackning, till innehåll och användarvänlighet, säger Johanna Bjurström som är jurymedlem för andra året.
 
– Framtidens hudvård? Vi tittar just nu mycket på innehållet. Jag tror vi kommer se över förpackning snart. Hur kan de bli hållbarare eller enklare att använda. Ser fram emot nya innovationer, säger trendspanaren Stefan Nilsson som varit med i årets herrjury.
 
Den sista och mest prestigefulla kategorin, Årets Produkt som i år sponsras av tidningen Hälsa, utses dels av en jury från tidningen Hälsa, dels av allmänheten som röstar fram vinnaren bland de 17 nominerade produkterna. Omröstningen av Årets Produkt startar den 23 mars och pågår fram till den 10 april.

Omröstningen sker här: Årets produkt 

Alla nominerade produkter i Organic Beauty Awards 2020!
Bästa Ansiktsolja
·      Kora Organics                            Noni Glow Face Oil
·      Neven Body Care                      Rejuvenate face oil
·      Neal´s Yard Remedies            Rejuvenating Frankincense Oil
·      Esse Probiotic Skincare         Repair Oil
         
Bästa Handkräm
·      Esse Probiotic Skincare           Esse Hand Cream
·      Neal´s Yard Remedies              Frankincense Intense Hand Treatment Serum
·      Le Chateau du Bois                    Nourishing and Protective Hand Cream
·      Edible Beauty                               Precious Sea Hand Saviour Hand Cream
 
Bästa Mascara
·      Estelle & Thild                             BioMineral Long Lash Mascara
·      Inika Organic                               Curlvy Lash Mascara
·      Inika Organic                               Long Lash Mascara
·      Zuii Organic                                  Maxi Lash Mascara
 
Bästa Bodybutter 
·      Viridi Eco AB                                Body Butter Cherry Blossom
·      Whamisa                                      Organic Fruits Body Butter
·      Estelle & Thild                            Vanilla Tangerine Nourishing Body Butter
·      Weleda                                          Weleda Skin Food Body Butter
 
Årets Nyhet i samarbete med Eco Life Scandinavia
·      Urang                                              Brightening Blue Oil Serum
·      Dharmazone                                ECO All Over Miracle Butter
·      Rahua                                             Rahua Hydration Detangler + UV Barrier
·      Juice Beauty                                Signal Peptides Firming Serum
 
Bästa Dagkräm
·      Maria Åkerberg                            Face Protection
·      Neal´s Yard Remedies              Frankincense Intense Age-Defying Cream
·      Tata Harper Skincare                Hyaluronic Gel Moisturizer
·      Dr Hauschka                                 Rose Day Cream
 
Bästa Hårmask
·      Rosenserien                                 Conditioner with Argan Oil
·      Unique Haircare                         Curly Styling Cream
·      Bruns products                           Hårmask nr 22
·      Neal´s Yard Remedies              Rosemary & Cedarwood Hair Treatment
 
Bästa Handtvål
·      Loelle Organic Beauty              African Black Soap Bar
·      Neal´s Yard Remedies              Garden Mint & Bergamot Hand Wash
·      Tvåla & Tvaga                               Härlig
·      Maria Åkerberg                            Liquid Soap Lime
 
Bästa Ansiktsmask
·      Kora Organics                              Noni Glow Sleeping Mask
·      Evolve Organic Beauty             Radiant Glow Mask
·      Marina Miracle                             Shea Hydration Mask
·      Neal´s Yard Remedies              Wild Rose Beauty Balm
 
Bästa Made in Sweden
·      Bruns products                            Balsam nr 03
·      Tvåla & Tvaga                               Fantastisk
·      KaliFlower Organics                  Organic Body Balm Calendula
·      Wise organic beauty                  Wise eye creme pomegranat
 
Bästa Läppvård
·      KaliFlower Organics AB           Avocado Calendula Organic Lip Balm – Mynta
·      Bodybees                                     Bee Smooth Mint
·      Inika Organic                               Certified Organic Lip Serum
·      Rosenserien                                Lip Balm lavender

Bästa Kroppsskrubb
·      Rosenserien                               Body Scrub Litsea Cubeba
·      Estelle & Thild                           Citrus Menthe Renewing Body Scrub
·      Patyka                                          Marine Crystals Revitalising Body Scrub
·      Eco By Sonya Driver                Pink Himalayan Salt Scrub

Bästa Herrprodukt
·      Esse Probiotic Skincare          Gel Cleanser
·      Viridi Eco                                      Pure Nature Swedish Beard Oil
·      Marina Miracle                           Reload Night Serum
·      Neal´s Yard Remedies            Age Defying Moisturiser for Men
 
Bästa Rouge
·      Estelle & Thild                              BioMineral Fresh Glow Satin Blush Dusty Rose
·      Alima Pure                                    Satin Matte Blush Pink
·      Zuii Organic                                  Zuii Lip & Cheek, Helene
·      Zao organic makeup                 Kompakt rouge


Bästa Munvård
 ·    Urtekram                                      Aloe Vera Toothpaste
·     My White Secret                         Day & Night whitening toothpaste
 ·    Pure Skin Food                           Dental Pulling Oil Black cumin Lemon
 ·    Hydrophil                                     Herbal mouth oil

Läs hela inlägget »

För femte året i rad uppmärksammar Organic Beauty Awards gröna skönhetsprodukter som är effektiva, bra för användarens hälsa och välmående, schysst framställda och bra för planeten. Nu öppnar omröstningen i årets nya kategori Årets Gröna skönhetsprofil på Instagram 2020.
 
Nu har topp 15 nominerats i kategorin Årets Gröna skönhetsprofil och du kan vara med och rösta fram din favorit. Alla som röstar är med och tävlar om två hudvårdskit till ett värde av
1 100 kronor/styck. Missa inte att se din instagramfavorit som vinnare den 24 april när prisutdelningen av Organic Beauty Awards 2020 sker. Omröstningen är öppen till och med den 24 mars!

Nu är röstningen avslutat och den 24 april presenteras vinnaren i samband med att alla vinnare i Organic Beauty Awards 2020 presenteras!
 
Och de nominerade är:
@OrganicBeautyReviews
@Schysst_Va
@EmmiSnicker
@EkoSkönhet
@Erikas_Lilla_Goda
@Åsa_Elmgren_Makeup
@ LaVieEstBelleBeauty
@GreenBeautyChoices
@JohannaBjurström
@LindaOhloves
@Naturlighet
@EcoByAnna
@Hannah.Sjöström
@Morotsliv
@OrganicBeautyBlogger
 
Vi tackar för alla bidrag som skickats in och är så glada över att se så många inspirerande instagramkonton inom kategorin Green Beauty.
 
Årets 17 kategorier i Organic Beauty Awards 2020 är:

Ansikte: Bästa Läppvård, Bästa Ansiktsmask, Bästa Dagkräm, Bästa Ansiktsolja
Kropp: Bästa Handkräm, Bästa Handtvål, Bästa Body butter, Bästa Kroppsskrubb
Make-up: Bästa Rouge, Bästa Mascara
Hår: Bästa Hårmask/inpackning
Övriga: Bästa  Mun-/tandvård, Årets nyhet (i samarbete med tidningen Hälsa), Årets produkt (i samarbete med Eco Life Scandinavia), Årets Bästa Herr produkt, Made in Sweden och Årets Gröna skönhetsprofil på Instagram. Vinnarna utses den 24 april!

Läs hela inlägget »
Organic Beuaty Awards arrangeras av NOC Sweden – en ideell förening och branschorganisation för alla som vill att naturlig, ekologisk hud- och skönhetsvård ska bli det självklara valet för den svenska hudvårdskonsumenten - för effektiviteten, för hälsan, och för vår miljö. Nu lanserar NOC Sweden sin nya logga!
Läs hela inlägget »

För femte året i rad uppmärksammar Organic Beauty Awards gröna skönhetsprodukter som är effektiva, bra för användarens hälsa och välmående, schysst framställda och bra för planeten. Nu öppnar nomineringen till nya kategorin: Årets Gröna skönhetskonto på Instagram 2020.

Kategorin Årets Gröna skönhetskonto på Instagram är öppen för alla: privatpersoner, företag, svenska och internationella konton. Nomineringen är kostnadsfri och man får nominera sig själv eller andra. Utifrån de nominerade bidragen utser tävlingsledningen topp tio som presenteras i början av mars och av dessa görs en omröstning som är öppen för alla.

Här kan du nominera din favorit. Det går bra att nominera flera konton. Nomineringen stänger 17:e februari 2020.

Läs hela inlägget »

Eco Life Scandinavia (fd Natural Products Scandinavia) – den största nordiska fackmässan för grön skönhet, hälsa, livsmedel och hållbara produkter – presenterade tillsammans med den svenska branschorganisationen NOC Sweden, eko-skönhetsbranschens största profiler under parollen ‘Who’s Who in Green Beauty Scandinavia’.

Resultaten offentliggjordes den 14:e november 2019 på scen i ‘Natural Beauty Theatre’. Kandidaterna nominerades av branschen och listan togs fram av en branschjury. Initiativet syftar till att uppmärksamma det hårda arbete och den hängivenhet som branschens mest begåvade individer visat, och som därigenom format allmänhetens bild av naturliga och ekologiska skönhetsprodukter både inom och utanför Skandinavien.
I årets tio i topp lista hittar vi fyra profiler från Sverige där Agneta Elmgård, skönhetsbloggare och journalist på Aftonbladet, kom på andra plats över de mest inflytelserika personerna inom Green Beauty i Skandinavien 2019 efter vinnaren, danska Andrea Elisabeth Rudolph, grundare och vd för Rudolph Care.

– Jag känner mig lite av en vinnare eftersom jag var den högst rankade personen från Sverige på listan. Jag är också en av de få personerna som juryn valt som inte är knuten till ett varumärke eftersom jag är en oberoende journalist. Det är en viktig signal till branschen när det gäller trovärdighet, säger Agneta Elmgård.
De nominerade kommer från hela Norden, med olika kvalifikationer där den gemensamma nämnaren är att de verkar inom eko-skönhetsbranschen.

– Juryarbetet var inte helt lätt, men eftersom vi hade ett antal kriterier till hjälp och att juryn bestod av representanter från flera länder känns det som att det blev en rättvis tio i topp lista, säger Susanne Hovenäs projektledare för NOC Sweden, som medverkande i juryn.
2019 års topp-10 i ‘Who’s Who in Green Beauty Scandinavia’ är:

1. Andrea Elisabeth Rudolph – grundare och vd Rudolph Care, Danmark
2. Agneta Elmgård – skönhetsbloggare och journalist Aftonbladet, Sverige
3. Pernilla Rönnberg – grundare och vd Estelle & Thild, Sverige
4. Anne Frolund – vd Reanne Aps, Danmark
5. Linda Pop Pedersen – ägare av Pure Shop Aps, Danmark
6. Diana Carey – vd & agare, NatureSource, Danmark
7. Tanja Gregersen & Tine Svendsen – medgrundare, Miild AS, Danmark
8. Emma Bergqvist – grundare och ägare av Tree of Brand, Sverige
9. Hannah Sjöström – Naturligt Snygg, Sverige
10. Susanne Schou – vice vd Helsam A/S, Danmark

Läs hela inlägget »
Tomten kommer tidigt i år! Svara på en enkel fråga nedan och du kan vinna ett hemligt paket med naturliga skönhetsprodukter som kommer hem till dig lagom till julafton!

2020 är det femte året i rad som Organic Beauty Awards går av stapeln, men vilken organisation är det som arrangerar tävlingen?

1. NOC Sweden (Natural Organic Cosmetic Sweden)
X. Svensk Egenvård
2. KoHF (Kosmetik- och hygienföretagen Branschorganisationen)

Vinnaren dras den 13 december!
Läs hela inlägget »

Intresset för ekologisk och naturlig skönhet växer så det knakar, och det syns inte minst på alla anmälningar till Organic Beauty Awards 2020. I årets upplaga av Sveriges viktigaste branschtävling för skönhet och hudvård har 79 varumärken anmäldt över 223 produkter.

Målet med Organic Beauty Awards är att fler svenska ska upptäcka hur effektiva naturliga och ekologiska hud- och skönhetsprodukter kan vara. Förhoppningsvis hjälper OBA folk att våga testa nya produkter. Bland de tävlande produkterna i OBA finns många varumärken som inte alltid syns i butikshyllorna. Vinnarna koras den 24 april 2020 i samband med ett jubileumsevent då tävlingen fyller 5 år!

– Det är otroligt roligt att se hur tävlingen har vuxit och med det intresset för naturlig, ekologisk hudvård. Att vi har så många deltagare och så stort intresse kunde jag aldrig tro när idén formades för nu nästan 6 år sedan eller ens när första omgången gick av stapeln för drygt 4 år sedan. Det är ett tecken på att fler och fler förstår vad som är både effektivt och hälsosamt för huden och samtidigt bra för naturen. Vi som organiserar Organic Beauty Awards ser verkligen fram emot årets jubileumsomgång som blir något alldeles extra, säger Henrik Olténg grundaren av NOC Sweden.  

Läs hela inlägget »
Etiketter: nyheter

Anmälan till årets tävling förlängs till 12 oktober!

Anmälan till Organic Beauty Awards 2020 pågår och över 100 anmälningar har hittills inkommit!
Efter önskemål har vi valt att förlänga anmälan till den 12 oktober. Missa inte att vara med i Sveriges viktigaste skönhetstävling! All information och anmälningsformulär hittar ni här!
Vi ser gärna fler anmälningar i kategorierna: "Bästa Hårmask", "Bästa Rouge", "Bästa Mascara", "Bästa Läppvård" och nya kategorin "Bästa Munvård".

Nytt för i år: 

  • Vi hälsar några nya jurymedlemmar välkomna: Rickard Söderberg, Therese Alshammar, Linda Öhrström, Katja Kokko, Johanna Stål och Tito Frez m.fl.
  • Årets kategorier
  • Fortsatt samarbete med tidningen Hälsa där vinnaren av "Guldäpplet - Årets Produkt" får annons i Hälsa (värde 39 000 SEK).
  • Vinnaren av "Årets Nyhet" vinner monter på Eco Life Scandinavia 2020.

Organic Beauty Awards – Sveriges viktigaste skönhetstävling fyller 5 år!

Organic Beauty Awards är en utmärkelse som vill få fler att upptäcka och använda naturliga och ekologiska skönhetsprodukter. Nu är anmälan till 2020 års tävling i full gång!
Det är femte året i rad som Organic Beauty Awards uppmärksammar skönhetsprodukter som är effektiva, bra för användarens hälsa och välmående, schysst framställda och bra för planeten. Nu har anmälan till de 16 olika kategorierna startat och är öppen till och med den 1 oktober.
 
–      Tidigare år har över 250 produkter varit med och tävlat om en plats i toppen och med en av årets nya kategorier ”Made in Sweden” hoppas vi att ännu fler svenska, även hantverksmässiga och småskaliga, företag ska hitta till tävlingen, säger Henrik Olténg som sitter med i projektgruppen för Organic Beauty Awards.  
 
Organic Beauty Awards är den enda helt oberoende branschtävlingen för skönhet och hårvård i Sverige då tävlingen är öppen för både svenska och utländska varumärken, både medlemmar i NOC Sweden och märken som inte är medlemmar.
 
Baskriteriet för deltagande är att produkten är certifierad med en märkning som garanterar att produkten uppfyller kriterier för naturligt och ekologiskt, eller håller motsvarande kvalitet. Sedan bedömer och nominerar en handplockad jury produkterna som håller högsta nivå.  
 
Årets kategorier är:
Ansikte: Bästa Läppvård, Bästa Ansiktsmask, Bästa Dagkräm, Bästa Ansiktsolja
Kropp: Bästa Handkräm, Bästa Handtvål, Bästa Body butter, Bästa Kroppsskrubb
Make-up: Bästa Rouge, Bästa Mascara
Hår: Bästa Hårmask/inpackning
Övriga: Bästa  Mun-/tandvård, Årets nyhet (i samarbete med tidningen Hälsa), Årets produkt (i samarbete med Eco Life Scandinavia), Årets Bästa Herr produkt och Made in Sweden.
 
 
Vinnarna koras den 24 april 2020 och prisutdelningen sker i samband med ett jubileumsevent.

Vem blir Who's Who 2019?

Dags att nominera till Who's Who in Green Beauty Scandinavia!
 
Nu öppnar Eco Life Scandinavia nomineringen till "Who's Who in Green Beauty Scandinavia" i samarbete med NOC Sweden där Susanne Hovenäs är en del av juryn.
 
”Who’s Who” vill lyfta fram de personer som med sitt engagemang har bidragit till att forma hur 'grön skönhet' ser ut idag i Skandinavien. Vinnarna kommer att tillkännages och firas den 13 november i Natural Beauty Theatre på Eco Life Scandinavia med Tony Irving som värd.
 
Alla är välkomna att nominera någon som man tycker förtjänar denna uppmärksamhet och det sker via ett online-formulär på www.ecolifeshow.com/whos-who-in-green-beauty-scandinavia. Här finns  också mer info om utmärkelsen.
 
Den 27 september 2019 är sista dagen att nominera.
 
”Who's Who vill uppmärksamma de som gör en positiv skillnad i den gröna skönhetsvärlden. Det är de som utmanar och inspirerar alla omkring dem att verka för en mer grön skönhetsbransch i den skandinaviska regionen vilket i slutändan påverkar planeten positivt", säger Dominic Roberjot, utgivare av Natural Beauty News och Natural Products News (UK), och är en del av årets jury.

Nu har ANMÄLAN TILL 2020-års ORGANIC BEAUTY AWARDS öppnat!

Den 16 september öppnade anmälningarna till Organic Beauty Awards 2020. I år fyller tävlingen fem år och det firar vi bland annat med den nya kategorin Made in Sweden. Här vill vi lyfta fram alla de småskaliga svenska företag som verkar i den gröna skönhetsbranschen. Kravet är att produktionen av produkter sker i Sverige (ingredienser kan komma från andra länder). 

Årets kategorier är: 

Ansikte: Läppvård, Ansiktsmask, Dagkräm, Ansiktsolja
Kropp: Handkräm, Handtvål, Body butter, Kroppsskrubb 
Make-up: Rouge, Mascara 
Hår: Hårmask/inpackning
Övriga: Mun-/tandvård, Årets nyhet (i samarbete med Eco Life Scandinavia), Årets produkt (i samarbete med tidningen Hälsa), Bästa Herrprodukt  och Made in Sweden.

Vi har även i år glädjen att presentera en namnkunnig jury där vi bland annat ser Therese Alshammar, Richard Söderberg och Blossom Tainton! Inom kort kommer mer info om alla årets jurymedlemmar!