KATEGORIER & vinnare 2020

För 2020 års Organic Beauty Awards har vi valt ut 16 kategorier. Områdena är ansikte, hår, kropp, make-up och övrigt.

15 av kategorierna är jurybedömda, medan vinnaren av kategorin 'Årets Produkt' utses genom en web-omröstning i kombination med en jury från tidningen Hälsa. För kategorin 'Bästa Herr produkt' utses en särskild jury. Här är alla årets alla vinnare!

Ansikte

Bästa Ansiktsmask:
EVOLVE ORGANIC BEAUTY – RADIANT GLOW MASK
”En produkt med verkligen bara naturliga ingredienser till den grad att den är ÄTBAR, den är dessutom snäll mot hyn och håller vad den lovar – radiant glow är resultatet av att använda den här masken!”

Bästa Ansiktsolja:
ESSE PROBIOTIC SKINCARE – REPAIR OIL
”Huden blir silkeslen och återfuktad med en ljuvlig citrusdoft, extra plus att den innehåller probiotika.”

Bästa Dagkräm: 
TATA HARPER – HYALYRONIC GEL MOISTURIZER
”Med en ljuvlig fjäderlätt konsistens och ändå så återfuktande, och med sin somriga doft är detta det perfekta sättet att starta dagen. Flaskans form och färg gör en glad vilket ju är ett extra plus!”

Bästa Läppvård:
BODYBEES – BEE SMOOTH MINT
”Så himla söt liten burk! Läpparna blir härligt mjuka och resultat varar länge så man behöver inte smörja läpparna flera gånger om dagen, helt underbar!”

Hår

Bästa Hårmask/inpackning
BRUN’S PRODUCTS – HÅRMASK NR 22
"En inpackning som ger håret kärlek från första stund. Fantastisk lyster och kluvna toppar är ett minne blott. Doften av bergamott piggar dessutom upp både kropp och sinne."

Kropp

Bästa Handkräm:
NEAL’S YARD REMEDIES - FRANKINCENSE INTENSE HAND TREATMENT SERUM
”En mycket härlig handkräm som vårdar händerna, absorberas snabbt och lämnar en skön känsla på huden. Känns lyxig och har en smidig och fin design. Enkel att stoppa ner i handväskan.”

Bästa Handtvål: 
NEAL’S YARD REMEDIES - GARDEN MINT & BERGAMOT HAND WASH
"En tvål fullproppad med återfuktande örter som gör händerna lena och rena från smuts och damm utan att torka ut. Snygg pumpflaska i glas gör att den gärna får stå framme."

Bästa Body Butter:
VIRIDI ECO – BODY BUTTER CHERRY BLOSSOM
”Denna rika kräm, som mättar törstig hud, är en vän i både vinter och vår och som gör ditt bad- eller sovrum lite vackrare.”

Bästa Kroppsskrubb:
PATYKA – MARINE CRYSTALS REVITALISING BODY SCRUB
”Havssalt tillsammans med vallmofrön peelar huden skonsamt, resultatet är en superlen och mjuk hud. Enkelt att få spa-känsla hemma tack vare den underbara  doften.”

make-up

Bästa Rouge:
ZUII ORGANIC – ZUII LIP & CHEEK HELENE
”Med en underbar doft i en snygg förpackning ger denna lilla dosa dina bleka kinder fräschör och lyster i naturligt rosa.”

Bästa Mascara:
INIKA ORGANIC – LONG LASH MASCARA
”Med den här mascaran blir fransarna fylliga, naturligt vårdande och extra långa, vilket ger ögonen ett magiskt lyster.”

Övrigt

Bästa Herr produkt:
ESSE PROBIOTIC SKINCARE – GEL CLEANSER
”Med generöst lödder, fräsch rengöring och maskulina dofter av mynta och kryddor erbjuder den här rengöringen en kickstart på morgonen och avslappning för natten.”

Bästa Mun-/tandvård:
PURE SKIN FOOD – DENTAL OIL FOR HEALTHY GUMS & TEETH
”Mun- och tandhälsa har blivit allt viktigare. Den här munvänliga produkten har på bästa sätt förenat den nya tidens hälsokunskap med örtlära från förr. Att gurgla munnen med oljan skapar en örtig och ny känsla i munnen. En favorit.”

Made in Sweden:
KALIFLOWER ORGANICS – ORGANIC BODYBALM CALENDULA
” En produkt som hjälper torr och fnasig hud att bli mjuk och smidig. Har en behaglig doft av lavendel och geranium samt välgörande och läkande ringblomma.”

Årets Nyhet i samarbete med Eco Life Scandinavia:
URANG – BRIGHTENING BLUE OIL SERUM
"En fantastiskt lätt och fuktgivande produkt som får huden att stråla, och lyfter den till en ny nivå. Liten och lyxig flaska höjer helhetsintrycket.”

Guldäpplet - Årets Produkt 2020 i samarbete med tidningen Hälsa
Tillsammans med en jury från tidningen Hälsa röstade konsumenterna fram denna produkten:
MARIA ÅKERBERG – NIGHT CREAM MORE
”Det här är en näringsrik kräm som lugnar både huden och sinnet innan sängdags. Havtorn och svensk rapsolja är effektiva nattjobbare som ger sitt yttersta för att återfukta torr hud.”