Juryn för 2021

Juryn omfattar ett 20-tal personer med varierande bakgrund och där samtliga förenas av ett intresse för naturlig, ekologisk hud- och skönhetsvård. Juryn delas in i olika grupper utifrån årets kategorier och har cirka tre månader på sig att testa. Produkterna bedöms utifrån ett testformulär med kriterierna effekt, känsla, applikation och intryck. Alla produkter genomgår en granskning av OBAs innehållsexperter så att kraven  upppfylls för att medverka i tävlingen. Med andra ord gengår alla produkter en gidigen granskning innan de att överhuvudtaget få vara med.

Rickard Söderberg
Operasångare och artist

Rickard är en av Sveriges mest kända operasångare och artist som förutom sitt arbete för mänskliga rättigheter också har ett stort miljöengagemang. Allt sedan han för första gången upptäckte eteriska oljor på 80-talet har han fascinerats av naturlig hud- och kroppsvård. Som jurymedlem i OBA hoppas han hitta fler guldkorn inom ekologisk och naturlig hudvård. Följ Rickard på @gaytenor.

 

Stefan Nilsson
Trendexpert

Stefan Nilsson är Sveriges främsta trendexpert. Konstant på resande fot skaffar han sig koll på vad som händer ute i världen och rapporterar trendrapporter i sociala medier och tidningar som QX, Sveriges Radio, Plaza, TV4  och i en mängd intervjuer. "Trendstefan" är en av jurymedlemmarna som tar fram årets Bästa Herrprodukt. Följ Stefan på instagram @trendstefan.

Hannah Sjöström
Journalist, författare och bloggare

Hannah Sjöström är journalist och författare och grundare av naturligtsnygg.se ­ – Sveriges största sajt om naturlig och ekologisk skönhet. Hannah har skrivit om grön skönhet sedan 2008 och i hennes två böcker Naturligt Snygg – så gör du en grön detox och Hello Glow ­ vägen till strålande hud gräver hon i allt från ingredienser till effektiva och holistiska skönhetsmetoder. Hannah är verksam som digital konsult, yogalärare och bloggar på naturligtsnygg.se/hannah. Följ Hannah på @hannah.sjostrom.

 

Linnéa Kraft
Kategorichef

Linnéa har ett stort engagemang för att bidra till att det blir enklare att göra hållbara val. I rollen som kategorichef inom Hälsa & Skönhet på ICA har Linnéas intresse för ekologisk skönhet ökat, och vikten av att se till produktens helhet för att skapa långsiktig hållbarhet har blivit ännu tydligare – innehåll, förpackning, produktion och logistik – allt hänger ihop.

 

Caroline Gustavsson
Expert inom makeup och hår

Caroline är föräldraledig kostrådgivare, hår- och makeupartist samt maskör. Hon har varit frisör och butikschef för ekosalongen och butiken Moonsun, som numera endast finns som märket Moonsun Organics of Sweden. Caroline har använt ekoprodukter sedan 2007, både privat och i jobbet som hår- och makeupartist. 
 

Emilie Eliasson
Kategoriansvarig

Ett av Emilies största intressen har alltid varit hudvård och makeup och innan hon valde att byta riktning i sin karriär utbildade hon sig och arbetade som hudterapeut och makeup-artist. I dag är Emilie kategorichef  för makeup, hår, händer och fötter på apotea.se och hennes intresset för skönhet har mer och mer utvecklas inom segmentet ekoskönhet. Känslan av att använda härliga och bra produkter men samtidigt veta att dem är bra för miljön är fantastisk!

Felicia Karlsson
Inköpare och kategoriansvarig
 

Felicia arbetar som inköpare och kategorichef för skönhet och hälsa på Happy Green. I den rollen har hon stort inflytande vilket gör att hon hjälper till att driva utvecklingen i branschen. Intresset för ekologiska och naturliga produkter är stort och hon brinner för att få vara med och bidra till en hållbar framtid inom segmentet.
 

Agneta Elmegård
Journalist och skönhetsredaktör

2013 grundade Agneta bloggen 
Skönhetsredaktörerna.se på Aftonbladet. Hon är speciellt intresserad av grön kemi, ingrediensteknologi och skönhet ur ett hållbarhetsperspektiv. Agneta är utbildad i hållbarhetsstrategier vid Cambridge University i England och förra året blev hon listad av Diversified Communication UK som en av Skandinaviens mest inflytelserika personer inom ”Green Beauty”. Följ Agneta på @agnetaelmegard.

Therese Alshammar
Fd. Simmerska och barnboksförfattare

Therese är en av Sveriges mest framgångsrika idrottare genom tiderna. Hon är noga med vad hon äter och medveten om att både kosten och det man smörjer på huden påverkar hälsan och prestationen. För Therese är det självklart att välja och främja ekologiska produkter. Följ Therese på @t_alshammar.

 


Johanna Stål
Redaktör, författare och föreläsare


Johanna skriver bland annat för Camino ­­– en hållbarhets- och miljötidning som sprider berättelser om en grönare, godare och skönare framtid och Svensk Natur. Hon har gedigen kunskap kring innehåll i skönhetsprodukter och har även författat flera böcker i ämnet hållbarhet, som till exempel Ett hållbart liv - 365 råd, Materialens magi och Energi – hur design kan göra skillnad. Johanna är  högaktuell med boken En annan framtid  tillsammans med sångaren Magnus Carlson. Följ Johanna på @staljohanna.

 

Tina Törnqvist
Stylist

Tina har arbetat med mode, kläder och inredning i över 35 år. Med allt vad det innehåller av fotograferingar, visningar, teve reklam osv. Tina är utbildad damskräddare och mönsterkonstruktör. Vilket hon har haft mycket nytta och glädje av i sitt yrke som stylist. Tina får ofta frågan "Vad är det som gäller nu? Vad är trenden?" Hennes svar är då: "Tänk ecologic, sustainable, couscous, och recycling! 

Annika Danelius 

Inköpsansvarig

Genom sitt arbete med hudvårdsortimentet på Life har intresset för naturliga, rena och ekologiska produkter  vuxit sig starkt. Life har en strikt hudvårdspolicy och arbetar för konsumenterna ska kunna hitta säkra och miljömedvetna alternativ som inte medför någon belastning för vår hälsa eller miljö.
 

Linda Nordh
Inköpare

Linda har arbetat i många år inom juvelbranschen, men sedan drygt ett år tillbaka har hon haft förmånen att jobba med beauty och skönhet tillsammans med ett fantastiskt team på Eleven & Nordicfeel. Ekologisk och naturlig hudvård är ganska nytt för Linda, men tycker att det är väldigt intressant och följer med spänning utvecklingen framåt. Linda tycker det både är roligt och viktigt att ekologisk hudvård växer och tar mer plats!
 

Kristina "Krizz" Lowélion
Skönhetsredaktör

Krizz arbetar som skönhetsredaktör på Lyko för hela norden och har tidigare bloggat om skönhet i ungefär tio års tid. ”En kvinna, 1000 tester” var hennes tagline. Kort sagt ÄLSKAR Krizz skönhetsprodukter och hon ser det som en riktigt utmaning att få sitta i denna jury. Skönhet är så otroligt spännande! Följ Krizz på @krizzthawizz.

Maxine Nordlindh
Grön frisör

Maxines brinnande intresse för ekologisk skönhet startade för drygt tio år sedan då hon såg en video på Facebook om hur odlingarna av jätteräkor skövlar regnskog, och blev helt tagen. Hon upptäckte då hur djurtester, gifter i skönhetsprodukter och hur våra skogar och hav tar stryk av vår fåfänga. Sedan dess har intresset och engagemanget vuxit mer och mer. Idag jobbar Maxine som grön frisör på Green Heads i Stockholm. Följ Maxine på @maxinenordlindh.

Asabea Britton
Barnmorska och folkbildare

Asabea är barnmorska och brinner för att sprida kunskap om graviditet och förlossning och gör det via sina sociala medier. Asabea har idag ingen djupare relation till ekoskönhet men är jätteintresserad av att lära sig mer och ser fram mot att testa både på sig och sina barn. Just nu är Asabea föräldraledig med sitt andra barn. Följ Asabea på @asabea.
 

Linda Öhrström 
Makeupartist och eco beauty-aktivist
 

Linda har jobbat som makeupartist i över 20 år och de senaste åren enbart med naturliga och ekologiska produkter. Linda utsågs av ELLE Magazine till Årets Makeup-Artist 2016. Bland hennes uppdragsgivare märks H&M, Robyn och många fler! Följ Linda på @lindaohloves.
 

 Johanna Bjurström
Hudvårdsexpert

Johanna har jobbat med skönhet och hälsa i över 20 år. Hon är bland annat utbildad hudterapeut, dermopat och homeopat och hon har drivit flera hudkliniker med ett holistiskt synsätt. Idag driver Johanna skolan Holistic Health Academy, där hon bl.a. vidareutbildar hudterapeuter till Advanced Skin Therpist att arbeta med huden ur ett holistiskt synsätt. Hon är också aktuell som hudvårdsexpert hos Ekoappen och Natural Shop. Följ Johanna på 
@johannabjurstrom.
 

Åsa Andersson
Strategisk inköpare

Åsa är utbildad frisör, makeupartist och har i tidigare arbeten jobbat inom försäljning av skönhetsprodukter. Ett av Åsas stora intressen är att värna om naturen, djuren och människan det vill säga hitta produkter som är så naturliga och ekologiska som möjligt för att veta vad det är man tillför kroppen. Genom sitt nuvarande arbete på Svenskhälsokost.se försöker Åsa inspirera andra att konsumera produkter som är bra både för miljön och hälsan.
 

Pamela Bellafesta
Stylist

Pamela är stylist och har länge skrivit om skönhet. Hon gillar då att främst ge tips på produkter med så rent innehåll som möjligt och Pamela ser skönhet som ett helhetsbegrepp där yoga, bra mat, rena produkter är i fokus. Följ Pamela på @pambellafesta.


 

Anna Rydne
Kommunikatör, hållbarhetsbloggare och författare

Anna Rydne är fyrabarnsmamman som bloggar om hur man lever hållbart och klimatsmart i storstaden. Hon har författat boken Urban Eco - guide till en klimatsmart och giftfri vardag och kan följas på @anna.rydne på Instagram samt via bloggen www.annaskemtvatt.com.

Cecilia "Ila" Lassfolk
Hälso- och hållbarhets inspiratör

Cecilia är hälso- och hållbarhetsinspiratör som för 10 år sen började satsa på att skapa ett så giftfritt och hållbart liv som möjligt. Det började med kosten, sen hudvård och skönhet, och slutligen prylarna i hemmet och städprodukter, som hon bytte ut till mera hållbara och giftfria alternativ. Ila brinner för att inspirera andra till att hitta en giftfri väg till en vardag med mera energi och glädje. Det gör hon genom sin kanal Morotsliv och genom de hundratals föreläsningar och workshops hon dragit i Finland, Åland och Sverige genom åren samt genom podden "Fanny och Ila". Förra året röstades Ila fram som Årets bästa gröna instagramprofil i organic Beauty Awards.  Följ Ila på @morotsliv.