Juryn omfattar ett 20-tal personer med varierande bakgrund men där samtliga förenas av ett intresse för naturig, ekologisk hud- och skönhetsvård. Juryn för 2019 års upplaga av Organic Beauty Awards är under uppbyggnad och för närvarande är nedanstående klara.

Helen Borg
Make-up artist & Hårstylist

Makeup-artist, hårstylist och ekologisk hudvårdsterapeut. Började som frisör i London för ca 25 år sedan. Arbetar med mode och reklamfotograferingar för stillbild och ibland film. Dessutom har Helen nyligen utbildat sig till ekologisk hudvårdsterapeut.

Catarina Pap de Pestény
VD Acadermia

Civilekonom, grundare och ägare av skönhetsmässan Acadermia. Catarina har över 10 års erfarenhet inom affärsutveckling, varumärkesstrategier, events och grafisk design. Sedan 2013 driver hon Skönhetsmässan Acadermia som går årligen på Stockholmsmässan.

Jessica Kempe
Chefredaktör Tidningen Kosmetik

Chefredaktör för Tidningen Kosmetik, Sveriges äldsta facktidning för alla i skönhetsbranschen. Jessica brinner för att bevaka allt från skönhetstrender till de senaste forskningsrönen.

Katarina Di Leva
Fotograf & Formgivare

Fotograf och grafisk formgivare, som bland annat gjort bilder till flertalet uppskattade böcker inom mat och hälsa. Katarina arbetar också med personlig utveckling och healing.

Lisen Sundgren
Herbalist & Författare

Herbalist, författare och grön entreprenör med lång erfarenhet av naturlig hudvård. 2004 grundade Lisen det egna märket ”Lisen Organics”, med handgjorda, naturliga produkter. 2008 släpptes hennes första bok ”Lisens Örtspa”. I år blev hon utvald till en av årets Gröna inspiratörer av Green Match.

Maria Hellström
Frisörmästare Green Heads

Frisörmästare och entreprenör som driver salongen Green Heads i Stockholm. Salongen är certifierad med Grön Salong som är en miljöcertifiering som ger garanti för kunder och frisörer att inte komma i kontakt med skadliga ämnen som finns i många produkter i frisörbranschen.

Maya Nestorov
Bloggare & Influencer

Holistisk hälso- och wellness-influencer & youtuber. Maya är en hängiven hälso- och matinspiratör vars ledord är naturligt, ekologiskt och holistiskt. På sin blogg på Naturligtsnygg.se delar hon med sig av sina tips för inre lycka, holistisk hälsa, recept och naturlig skönhet.

 Johanna Bjurström
Hudvårdsexpert

Johanna har jobbat med skönhet och hälsa i över 20 år. Hon är bland annat utbildad hudterapeut, dermopat och homeopat och hon har drivit flera hudkliniker med ett holistiskt synsätt. Idag driver Johanna skolan Holistic Health Academy, och hon är också aktuell som hudvårdsexpert på Kurera.

Maria Forssén
Entreprenör och affärsutvecklare

Entreprenör och affärsutvecklare som brinner för kvinnligt nätverkande och företagande. Hon driver skönhetsmässan Sthlm Beauty Week som i år arrangeras för sjätte året i rad. Maria är också grundare av det kvinnliga företagsnätverket Shenet.

Karin Björkegren Jones
Författare och yogalärare

Författare, bloggare och yogalärare som i flera decennier inspirerat kvinnor till friskare, starkare och mer hälsosamma liv. Karin har skrivit ett flertal böcker, där den röda tråden är kvinnors hälsa och välmående. Dessa ämnen är också i fokus i Karins nya, populära podcast Kvinnoliv.

Camilla Garcia
Spa Manager Grand Hotel

Camilla har jobbat i hälsobranschen i två decennier, varav 15 år som Spa Manager på Grand Hotel i Stockholm, som rankas som ett av världens 10 bästa spa. Camilla tränade kampsport som ung och har även arbetat som idrottsmassör.


Erika Söderberg
Konceptutvecklare

Erika är uppvuxen med naturliga och ekologiska skönhetsprodukter, tack vare sin mamma Lena Losciale som är en av branschens föregångare. Erika är utbildad frisör och spa-terapeut och har en djup förståelse för hur viktigt det är med miljövänliga produkter. Hon jobbar idag med konceptutveckling och butiksmiljö.

Blossom Tainton Lindquist
Artist och hälsoprofil

Blossom Tainton Lindquist har varit en av Sveriges mest populära hälsoprofiler i över 20 år. Hon är känd som programledare av Toppform, sitt eget hälsomagasin “Blossom Magazine”, men också som folkkär artist och en av medlemmarna i gruppen Afro-Dite. Blossom är holistic lifestyle coach, PT, yogainstruktör och ayurvedisk hälsorådgivare. Hon har precis gått in som delägare i Fröjel Resort & Spa på Gotland.

Lina Nertby Aurell & Mia Clase
Författare, bloggare och entreprenörer

Lina Nertby Aurell och Mia Clase är duon bakom Food Pharmacy. De är två bästa barndomsvänner som tog 30 år på sig att förstå att de var födda till att jobba ihop. Idag är de författare till två bästsäljande böcker, framgångsrika bloggare, poddare och entreprenörer. Dessa två proffs på antiinflammatorisk kost och växtbaserade livsmedel ger sig nu i kast med att testa naturliga och ekologiska skönhetsprodukter.

Sara Danius
Professor i litteraturvetenskap

Sara Danius är professor i litteraturvetenskap och tidigare ständig sekreterare i Svenska Akademien. Hon har ett stort engagemang för rättvisefrågor, samt ett intresse för ekologiska och naturliga skönhetsprodukter som hänger ihop med hennes miljötänkande. Hon är dessutom passionerat intresserad av mode och skönhet, och är känd för att ha gett knytblusen ett ansikte.

Laura Jansson
Produktexpert Happy Food Store

Laura Jansson är skönhets-entreprenören som började sin karriär som makeup-artist och hudterapeut i Finland. Hon fortsätter nu sin karriär som produktexpert på ekologiska skönhetsprodukter på Happy Food Store i Stockholm, den svenska versionen av finska kedjan Ruohonjuuri som är en föregångare inom hälsomat, superfoods och naturlig ekologisk hudvård.

Anna Rydne
Kommunikatör, hållbarhetsbloggare och författare

Anna Rydne är fyrabarnsmamman som bloggar om hur man lever hållbart och klimatsmart i storstaden. Hon är aktuell med boken 'Urban Eco - guide till en klimatsmart och giftfri vardag' och kan följas på @annaskemtvatt på Instagram samt via bloggen www.annaskemtvatt.com.

Jeanette Gustafsson
Bloggare

Jeanette Gustafsson driver bloggen Green Beauty Choices sedan 2009. Det är en av Sveriges första skönhetsbloggar med inriktning på naturligare, ekologiska och miljövänliga alternativ inom hudvård och makeup. Med bloggen vill Jeanett förmedla information, tips och nyheter för de som är intresserade av grönare skönhetsalternativ.