The Jury consists of some 20 individuals with various backgrounds, but united by an interest in natural organic cosmetics. Around the 15:th of October you find presentation of the jury for 2021 (Jury desciptions below are only available in Swedish)

Rickard Söderberg
Operasångare och artist
 

Rickard är en av Sveriges mest kända operasångare och artist som förutom sitt arbete för mänskliga rättigheter också har ett stort miljöengagemang. Allt sedan han för första gången upptäckte eteriska oljor på 80-talet har han fascinerats av naturlig hud- och kroppsvård. Som jurymedlem i OBA hoppas han hitta fler guldkorn inom ekologisk och naturlig hudvård.

Stefan Nilsson
Trendexpert
 

Stefan Nilsson är Sveriges främsta trendexpert. Konstant på resande fot skaffar han sig koll på vad som händer ute i världen och rapporterar trendrapporter i sociala medier och tidningar som QX, Sveriges Radio, Plaza, TV4  och i en mängd intervjuer. "Trendstefan" är en av jurymedlemmarna som tar fram årets Bästa Herrprodukt. Följ Stefan på instagram @trendstefan.
 

Blossom Tainton Lindquist
Artist och hälsoprofil

Blossom har varit en av Sveriges mest populära hälsoprofiler i över 20 år. Hon är känd som programledare av Toppform, sitt eget hälsomagasin “Blossom Magazine”, men också som folkkär artist och en av medlemmarna i gruppen Afro-Dite. Blossom är holistic lifestyle coach, PT, yogainstruktör och ayurvedisk hälsorådgivare. Hon är idag också delägare i Fröjel Resort & Spa på Gotland.

Karin Björkegren Jones
Författare och yogalärare

Författare, bloggare och yogalärare som i flera decennier inspirerat kvinnor till friskare, starkare och mer hälsosamma liv. Karin har skrivit ett flertal böcker, där den röda tråden är kvinnors hälsa och välmående. Dessa ämnen är också i fokus i Karins nya, populära podcast Kvinnoliv.

 

Fanny Lindkvist
Hälsoinspiratör och författare


Heltidsinfluenser som älskar det enkla i livet, och det gäller självklart även naturlig skönhet. Hon är ingen produktnörd och väldigt kräsen med vad hon smörjer på sig. Fanny har tillsammans med Martina Johansson skrivit boken Giftfri - Ett rent liv utan tillsatser. Du kan följa henne på lesscarbs.se. 
 

Ronja Löfström
Kategoriansvarig

Ronja är kategoriansvarig för kost och träning på på apotea.se. För henne hänger mat och skönhet intimt samman och intresset för ekologisk hudvård har helt klart gått genom den ekologiska maten. Ronja var också en av teamet hos Renée Voltaire när företaget släppte sin ekologiska hudvårdsserie. 

Jeanette Gustafsson
Bloggare
 

Jeanette Gustafsson driver bloggen Green Beauty Choices sedan 2009. Det är en av Sveriges första skönhetsbloggar med inriktning på naturligare, ekologiska och miljövänliga alternativ inom hudvård och makeup. Med bloggen vill Jeanett förmedla information, tips och nyheter för de som är intresserade av grönare skönhetsalternativ.

 

Therese Alshammar
Fd. Simmerska och barnboksförfattare

Therese är en av Sveriges mest framgångsrika idrottare genom tiderna. Hon är noga med vad hon äter och medveten om att både kosten och det man smörjer på huden påverkar hälsan och prestationen. För Therese är det självklart att välja och främja ekologiska produkter.


 

Tito Frez
Hårstylist och makeupartist
 

Tito är hårstylist och ägare av Titoshairstudio i Stockholm. Han har 35 års erfarenhet som makeupartist och hans eviga letande i havet av produkter har övertygat honom att ”gå eko”. Tito är alltid är på jakt efter ”just det” schampot, balsamet eller hudvårdsprodukten som kan göra hans arbete lättare och spegelbilden lite skönare.


 


Johanna Stål
Chefredaktör, författare och föreläsare

Chefredaktör för Camino ­­– en hållbarhets- och miljötidning som sprider berättelser om en grönare, godare och skönare framtid. Hon har gedigen kunskap kring innehåll i skönhetsprodukter och har även författat flera böcker i ämnet hållbarhet, som till exempel Ett hållbart liv - 365 råd, Materialens magi och Energi – hur design kan göra skillnad.

 

Felicia Karlsson
Inköpare och kategoriansvarig
 

Felicia arbetar som inköpare och kategorichef för skönhet och hälsa på Happy Green. I den rollen har hon stort inflytande vilket gör att hon hjälper till att driva utvecklingen i branschen. Intresset för ekologiska och naturliga produkter är stort och hon brinner för att få vara med och bidra till en hållbar framtid inom segmentet.
 

Annika Danelius 

Inköpsansvarig på Life
 

Genom sitt arbete med hudvårdsortimentet på Life har intresset för naturliga, rena och ekologiska produkter  vuxit sig starkt. Life har en strikt hudvårdspolicy och arbetar för konsumenterna ska kunna hitta säkra och miljömedvetna alternativ som inte medför någon belastning för vår hälsa eller miljö.

Laura Jansson
Produktexpert Happy Food Store

Laura Jansson är skönhets-entreprenören som började sin karriär som makeupartist och hudterapeut i Finland. Hon fortsätter nu sin karriär som produktexpert på ekologiska skönhetsprodukter på Happy Food Store i Stockholm, den svenska versionen av finska kedjan Ruohonjuuri som är en föregångare inom hälsomat, superfoods och naturlig ekologisk hudvård.
 

Anna Rydne
Kommunikatör, hållbarhetsbloggare och författare

Anna Rydne är fyrabarnsmamman som bloggar om hur man lever hållbart och klimatsmart i storstaden. Hon har författat boken Urban Eco - guide till en klimatsmart och giftfri vardag och kan följas på @annaskemtvatt på Instagram samt via bloggen www.annaskemtvatt.com.

Linda Öhrström 
Makeupartist och eco beauty-aktivist
 

Linda har jobbat som makeupartist i över 20 år och de senaste åren enbart med naturliga och ekologiska produkter. Linda utsågs av ELLE Magazine till Årets Makeup-Artist 2016. Bland hennes uppdragsgivare märks H&M, Robyn och många fler!


 

Katja Kokko
Yogalärare, författare och holistisk skönhetsterapeut

Katja är pionjärer på den naturkosmetiska scenen i Finland och hennes två decennier långa karriär inom naturlig skönhet har resulterat i Jolie Organic Health & Beauty – ett modernt livsstilskoncept som har vuxit på internationell front. Just ni arbetar hon främst med sitt Yin Your Skin®-koncept som kombinerar holistiska hudvårdsmetoder med yin yoga och wellness. Katja kan följas på instagram @katjakokko.

Martina Johansson
Forskarstuderande, författare och influenser

Medicinsk forskarstuderande och influenser som författat flera böcker. Martinas relation till ekoskönhet är valet av rena, giftfria produkter vilket också återspeglas i boken Giftfri – ett rent liv utan tillsatser, som hon skrivit tillsammans med Fanny Lindkvist. Du kan följa Martina på hennes blogg här! 

 Johanna Bjurström
Hudvårdsexpert
 

Johanna har jobbat med skönhet och hälsa i över 20 år. Hon är bland annat utbildad hudterapeut, dermopat och homeopat och hon har drivit flera hudkliniker med ett holistiskt synsätt. Idag driver Johanna skolan Holistic Health Academy, och hon är också aktuell som hudvårdsexpert på Kurera.
 

Maria Forssén
Entreprenör och affärsutvecklare
 

Entreprenör och affärsutvecklare som brinner för kvinnligt nätverkande och företagande. Hon driver skönhetsmässan Sthlm Beauty Week som i år arrangeras för sjätte året i rad. Maria är också grundare av det kvinnliga företagsnätverket Shenet.

 

Camilla Garcia
Spa Manager Grand Hotel

Camilla har jobbat i hälsobranschen i två decennier, varav 15 år som Spa Manager på Grand Hotel i Stockholm, som rankas som ett av världens 10 bästa spa. Camilla tränade kampsport som ung och har även arbetat som idrottsmassör.

 

Annika Olmås Nordström 
Stylist

Annika Olmås Nordström arbetar som stylist för mode och reklamfotograferingar. Hon har bla gjort en hel del uppdrag för tidningen Hälsa. Annika har en stor passion för naturlig hälsa och hon har gått flertaliga kurser inom holistisk hälsa, aromaterapi och hur man gör egna ekologiska hudvårdsprodukter. 2017 gav hon ut boken Boost Your Mind, Body & Spirit.

Anton Nilsson
Internationell fotomodell
 

Anton är en av Sveriges manliga modeller som arbetat längst och som fortfarande har en stor internationell karriär inom mode- och reklambranschen. Han har tidigare varit ansiktet utåt för flera hudvårdsmärken och de senaste åren har intresset för att vi som konsumenter faktiskt kan göra skillnad genom att premiera produkter som hållbara ur ett miljömässigt och etiskt perspektiv, vuxit. För Anton är det självklart att välja produkter som har så liten miljö- och klimatpåverkan som möjligt och tycker det känns konstigt att stoppa i sig eller ge huden något som inte är så naturligt som möjligt.
 

Svante Öquist
Inredningsprofil och tidigare chefredaktör för ELLE Decoration

 I mer än 30 år har Svante arbetet med varumärket ELLE i Sverige där han de senaste 22 var chefredaktör på ELLE Decoration. Idag frilansar han med en rad varumärken inom segmentet – livsstil. Framförallt med inredning, mat och trädgård. Hållbarhet och cirkulärt tänk är, och har alltid varit, en självklarhet för Svente som är uppvuxen i en småbrukarfamilj i Norrbotten – där i princip allt var närodlat – det vi tar från naturen ska vi också ge tillbaka. Svante bloggar på svante.femina.se och Sköna Hem. Du kan också följa honom på instagram @svanteoquist.